בחנוכה הגיע! – החג האהוב והנפלא הזה, חג שכולו אור, שכולו כוח יהודי אמיתי שיודע איך לקחת את המעט טוב ולהאיר איתו את העולם. אז לכבודו הכנתי הפעם וופל בלגי, שגם הילדים יכולים להכין ולשמח איתם את כל בני הבית.
וופל בלגי הוא סוג של חגיגה שאפשר להגיש עם כל מה שתרצו – פירות חתוכים, קצפת, גלידה, פירורי מקופלת או כדורי קליק, פקאנים מסוכרים, ריבת חלב, ממרח לוטוס, רוטב שוקולד וכן הלאה כיד הדמיון.
בעקרון צריך טוסטר מיוחד בשביל להכין ופל בלגי, אבל את הוופל שאתם רואים כאן הכנתי בטוסטר רגיל! וזה הצליח ממש. פשוט מניחים את התערובת בטוסטר הרגיל אחרי שמנקים אותו היטב כדי שלא יהיה לו טעם של טוסט. לאחר שהוא מוכן חותכים למשולשים יפים. אמנם הוא קיבל דוגמא של פסים ולא של קוביות, נכון, אבל יצא טעים להפליא.
דרגת קושי: קלה פלוס מתכון ל-6 מנות
לתערובת הוופל:
2 ביצים
1 כוס חלב
50 גרם חמאה מומסת או רבע כוס שמן
שליש כוס סוכר
1 וחצי כוסות קמח (אפשר בהחלט גם קמח מלא או כוסמין שמונים אחוז)
2 כפיות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
תרסיס שמן, או שמן רגיל לשימון
לרוטב שוקולד חם:
200 גר’ שוקולד מריר
200 מ”ל שמנת חלבית
לקישוט:
ופלים עגולים, קצפת, כדורי קליק להגשה
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הוופל: שמים בקערה 2 ביצים, כוס חלב, 50 גר’ חמאה מומסת או שמן, ושליש כוס סוכר. מערבבים יחד את כל החומרים שבקערה.
- מוסיפים לקערה כוס וחצי קמח, 2 כפיות אבקת אפיה, רבע כפית מלח. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה – בלילה סמיכה ולא נוזלית מידי.
- מכניסים לטיגון: משמנים בעזרת ספריי שמן או מעט שמן מחבת וופל בלגי או טוסטר נקי, ומחממים 2-3 ד’. בעזרת מצקת יוצקים בעדינות כף מהתערובת, כך שהיא תכסה את מחבת הוופל או את הטוסטר בתערובת. סוגרים את החלק העליון ומבשלים-מטגנים למשך 5-6 ד’, עד שהוופל הראשון זהוב. מוציאים בעדינות בעזרת מרית, אם הכנו בטוסטר – חותכים למשולשים. שומרים בצד. ממשיכים להכין באותה צורה עוד ועוד וופלים, עד שכל התערובת מוכנה.
- מכינים את רוטב השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בסיר חלבי קטן. מוסיפים את השמנת ומבשלים על אש בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם אחיד.
- מרכיבים את המנה: מסדרים את משולשי הוופל בצורה נאה בצלחת, מקשטים עם וופלים עגולים, כדורי קליק, מזלפים כמות נדיבה של גנאש שוקולד ומקשטים בקצפת וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים. מגישים מיד.