כשאביגיל נכנסת למטבח
אביגיל מייזיליק, מחברת הספר החדש ‘איתך במטבח‘, בתאור צבעוני ומתועד – הכל על הדרך למטבח!
הספר איתך במטבח שונה מכל הספרים שהכנתי עד היום והוא ללא ספק האתגר המורכב ביותר שלקחתי על עצמי, למרות שהוצאתי לפניו כבר 24 ספרי בישול…
בעצם הרעיון להכין אותו התחיל בעקבות פנייה של שדכנית של הבת שלי. היא הסבירה לי שכלות צעירות רבות מתקשות להסתדר במטבח, חסר להן המון ידע ואין להן מדריך מסודר שילמד אותן מה עושים, איך ומתי. מיד הבנתי על מה היא מדברת, נזכרתי שבאמת כשהבת שלי התחתנה – אפילו שהיא גדלה בבית שבו בישלו הרבה – לא היה לה קל. וכן הכנתי לה חוברת מתכונים ]פשוטה תוצרת בית, אפילו נתתי לה שם –’מבשלים לשניים’. החוברת הזו הפכה להיות פופולארית ולא מעט חברות שלה ביקשו שאשלח אותה גם להן. כך זה נראה אז:
לבשל בשניים:+ספר מתכונים לזוג הצעיר
מכיוון שזיהיתי שיש כאן צורך אמיתי, ולא רק לכלות צעירות. גם בשלניות ותיקות ישמחו ללמוד ולהעמיק ולקבל הסברים מסודרים וברורים על כל חלקי המטבח השונים. לכן החלטתי לכתוב ספר שיהיה ממש חבר במטבח. בהתחלה חשבתי להכניס כמעט כל מתכון שעלה בדעתי, אבל לאט לאט הצלחתי לעשות איזה שהוא סדר בסערת הרעיונות והמתכונים שהתנפלה עלי. אחר כך כתבתי תכנית ושלחתי אותה להוצאת יפה נוף, שלשמחתי הרבה אהבו מאד את הרעיון ונתנו לי אור ירוק להתקדם הלאה. השם הראשון שנתתי לספר היה – לקראת כלה, אך לאחר מחשבה החלטנו שקודם כל – השם הזה מוכר וקצת בנאלי, וחוץ מזה הספר לא מיועד רק לכלות. אחרי הרבה רעיונות שונים הגיע השם – איתך במטבח ומיד הבנו שהוא השם הנכון. כעת נשאר רק לכתוב ולצלם…
בתור התחלה החלטתי לחלק את הספר לארוחות – ארוחת בוקר, ארוחה עיקרית וארוחה קלילה. לא רציתי להגדיר אותן כארוחת צהריים או ארוחת ערב מכיוון שידעתי שאצל זוגות צעירים פעמים רבות הארוחה העיקרית היא דווקא בערב. כמו כן היה לי חשוב שכל המנות בספר יהיו בכמות של 4. כך – אם זה מיועד לזוג פשוט עושים חצי כמות, וכאשר מגיעים ילדים כבר מדובר בכמות שמתאימה למשפחה צעירה.
כמובן שתכננתי בראש ובראשונה לכתוב בספר המון מתכונים, אך לצידם גם להכניס הסברים חשובים, מידע, גיוונים. מרוב שרציתי להכניס את כל הידע שלי לספר אחד הכתיבה ארכה זמן רב ובכל רגע קפץ לי עוד מתכון, ועוד אחד, רציתי וחלמתי להכניס את כל הידע הרב שצברתי במשך שלושים שנות עבודה לתוך ספר אחד, היה לי חשוב להכניס לספר גם הרבה דברים שמתאימים לבשלנים ותיקים, שרוצים להעמיק ולדעת יותר, והאמת שהיו רגעים שחשבתי שהכתיבה שלו לא תגמר…
היה לי חשוב לתת בתוך הספר כמה שיותר מידע וחומר מתוך הניסיון הרב שצברתי לאורך השנים. אפילו במנות עצמן נתתי הרבה גיוונים, כך שלא פעם במקום לצלם מנה אחת כמו בכל ספר – צילמתי שתיים, שלוש או ארבע, אפילו חמש! מנות בצילום אחד. היה לי חשוב להראות איך שינוי קטן ברכיבים מייצר מנה חדשה לגמרי על אותו מתכון. מה גם שברגע שמבינים את העיקרון הבישולי שעומד מאחורי המנה – אפשר להמשיך הלאה להמציא מתכונים חדשים כיד הדמיון ובאותו עיקרון בישולי, פשוט להוסיף תבלין אחר או ירק חדש – והנה המצאתי מנה בעצמי!
אך זה דרש עבודה יותר מכפולה ומכופלת, ימי צילומים ארוכים ארוכים, וגם הכתיבה הייתה אתגרית במיוחד. בדרך כלל ספר מתכונים מצלמים תוך 4-6 ימי צילום, ובכל יום שכזה מצלמים 12 ואפילו 14 מנות. אך לא בספר הזה… הייתי צריכה להכין לכל צילום הרבה מאד מנות כך שלא יכולתי לצלם יותר מידי מנות ביום אחד וכל יום צילום דרש המון בישולים. גם העבודה על התמונות עצמן היתה מורכבת ביותר. אמנם אני מאד מנוסה בצילום של מנות – אך רוב הצילומים שעשיתי עד היום היו של מנה אחת בכל פעם. ופתאום הייתי צריכה ללמוד מחדש איך מעצבים תמונה עם כמה מנות שונות. כמובן שגם כמות הכלים שנדרשה לספר היתה כפולה ומכופלת ושושי שעשתה את הסטיילינג – סחבה בכל פעם עוד ועוד כלים, משלוש חנויות כלים שונות.
אני ושושי גרינוולד הצלמת שלי שהשקיעה אף היא בספר מעל ומעבר, התמודדנו בכל מנה מחדש עם השאלה איך לצלם אותה. לא רצינו שהתמונות יחזרו על עצמן, והרגשתי ממש סייעתא דשמייא שכמידי פעם נולדו רעיונות מיוחדים. כמו למשל כדורי הפירה. לא ידעתי איך אצליח לצלם 5 מנות של פירה, כשלכתחילה פירה לא הכי קל לצלם. פתאום נזכרתי שצלמים מקצועיים שמצלמים גלידות לפרסומות של גלידה, לא משתמשים בגלידה אמיתית אלא בפירה, הם ממש עושים כדורי גלידה מפירה כדי שהכדורים ישארו עמידים בחום האדיר של המצלמות ובזמן הארוך שהצילום לוקח. החלטתי ללכת הפוך – ולצלם את הפירה – כמו גלידה. כך התקבל אחד הצילומים האהובים עלי בספר!
עוד הברקה היתה עם הפאי ירקות, האפשרות שעמדה למולי היתה להכין הרבה מאד סוגים של פאי ושוב להתמודד עם הקושי לצלם הרבה מנות בתמונה אחת, כשלפתע הבריק לי הרעיון להכין פאי מלבני ולסדר בתוכו חמש שורות של מילויים שונים.
גם הסלמון האפוי בתנור – קיבל שש ציפויים שונים. הסרטון כאן מדגים איך התמודדתי עם ההכנה של המנה המורכבת הזו – כי אם הייתי מכינה את כל הסלמון בתבנית אחת קרוב לוודאי שהציפויים היו נוזלים ו”מלכלכים” אחד את השני. לכן אפיתי כל סלמון בתבנית אחרת. דוגמא אחת מיני רבות לאתגר הבישולי המיוחד של הספר…
אחרי שנגמרו ימי הצילומים התחלתי לכתוב. היה לי חשוב להביא לצד כל מנה את כל מה שאפשר לדעת עליה – איך קונים את חומרי הגלם, מתי הם הכי מוצלחים, איך מטפלים בהם נכון, איך שומרים אותם, השתדלתי גם לתת דגש על מתכונים בריאים וכמובן פשוטים, ומצד שני כן לתת גם מנות יותר חדשניות ומאתגרות… בנוסף לכך הוספתי בהתחלה מאמרים שמסבירים תכנון מקדים, שיטות עבודה יעילות, איך בונים מטבח, איך מטפלים בחומרי גלם, אפילו איך מתכננים תפריט שבועי – הרבה הרבה חומר. ואחרי הכל רציתי שזה עדין יהיה ספר בישול פרקטי ונוח לשימוש. בקיצור- היו לי המון ציפיות מעצמי ומהספר, וזה היה אתגר עצום. אחד האתגרים הכי חשובים היו שאחרי כל כמות המילים העצומה הזו – עדין יתקבל ספר בישול פרקטי שהמתכונים שבו ברורים ונוחים לעבודה. מאד חששתי שכמות המלל הרבה תייצר ספר כבד מידי, אך נעמי מילר, הגרפיקאית המוכשרת שעימדה את הספר עשתה את הבלתי אפשרי והעיצוב שלה עלה על כל מה שדמיינתי.
מתכון מתנה במיוחד עבורך מחכה לך כאן!
לסיום אני מקווה שהספר הזה באמת יהיה שימושי ומועיל, שיתן הרבה עזרה וכוח לכל מי שעושה את צעדיו הראשונים במטבח, לצד המון ידע והעמקה לבשלנים ותיקים יותר. מבחינתי זהו אחד הפרויקטים בהם שמתי הכי הרבה לב, מחשבה ותפילות ואני מקווה שהוא באמת יהפוך לכלי עזר אמיתי לכל מי שישתמש בו.
ממני,
אביגיל
קוראים כותבים / 6 תגובות
ב”ה
אביגיל יקרה,
זו הזדמנות להודות לך על המתכונים עוד מההתחלה בבתוך המשפחה בכל שבוע, אמנם זה נפסק אך מאז התרגלנו לסגנון הטוב והנוח שלך והתחלנו לעקוב, לקנות כמה ספרים כולל לפסח ולחפש את המתכונים בכל מקום.
תודה על כל ההשקעה, האכפתיות שיצא מושלם ולתת למבשלת הממוצעת את כל הידע הדרוש כדי שתצא אלופה כמוך.
את מפרגנת ברוחב לב תמיד את כל הטיפים והספר נשמע שווה במיוחד!
מחכה לקנות אותו בע”ה (אולי אקבל במתנה…;) )
אבייל אני שומעת אותף הרבה וממש נהנת מהתוכן והמתכונים המוסברים מעולה
ספר המתכונים החדש רמה כל כך גבוהה תודה לך!
תודה אביגיל! הכנתי את הסלמון ויצא מעולה!!!!
תודה על כל המתכונים שלאוכך השנים אני משתמשת בלי הפסקה!! מחכה לעוד ספרים!
בס”ד
זו הזדמנות מצוינת לומר תודה גדולה לאביגיל על המתכונים שלה: ברורים, עם נתונים חשובים (מס’ מנות,ז מן הכנה, קושי) -דברים שלא היו בספרים אחרים בציבור החרדי ונראה לי שבעקבותיה התחילו להקפיד עליהם.
ממש אלופה
תודה רבה
נכרת השקעתך הרבה
בהצלחה